To Venus And Back – Keep feeling fascination…!

To Venus And Back – Keep feeling fascination…!

Vel, uansett, Tori Amos er ute med nytt album, som består både av en studioinnspilt CD; Venus Orbiting, og en CD med liveopptak: Venus Live. I utgangspunktet skulle To Venus And Back bli en samling av B-sider og tidligere ikke utgitte, men gamle låter. Men det hele endte altså opp som et dobbeltalbum hvorav den ene delen består av bare nye komposisjoner.

To Venus And Back er Tori Amos’ femte soloalbum, og følger opp fjorårets flotte From The Choirgirl Hotel. Det har skjedd en gradvis endring i måten Amos har uttrykket seg på gjennom hennes fem album, og årets variant er utvilsomt den mest omgjengelige vi hittil har fått fra den kanten. Tori har kanskje ikke blitt så veldig mye enklere (indirekte sett), men sangene hennes har på en måte blitt mindre kompliserte, og dermed bør det bli lettere for henne å nå ut til et større publikum.

På To Venus And Back møter vi først og fremst en mer melodiøs og kanskje en mer moden dame enn det vi har blitt vant til. Likevel blir det med Amos som med Kate Bush (som hun ufortjent alltid blir sammenlignet med); begge talentfulle damer som har mye på hjertet, og de er begge store talenter med masse personlig identitet og særpreg. Når det er sagt, føler jeg også at det er på plass å legge til at Tori Amos gjennom sine album har vist et breddeformat som få andre kommer opp mot.

Hun har ikke alltid vært like stabil som hun er her, for er det et inntrykk jeg sitter igjen med etter denne platen, er det at hun aldri har vært jevnere. Til tross for albumets to formater, føles det hele velorganisert og godt planlagt.

En annen styrke dette albumet har, er at det ligger bare gode sanger i bunn. Amos har utvilsomt et stort talent innen faget «låtsnekring», og kommer i havn med 11 herlige nye låter hvor hennes intensitet og særpreg kommer like tydelig fram som på tidligere utgivelser. Ingen grunn til at man skal begynne å tvile på damas kredibilitet med andre ord!

Alt i alt befester Tori Amos sin posisjon som en av 90-tallets mest betydningsfulle kvinnelige popmusikere, og det gjør hun med stil på To Venus And Back!

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.