Yellow Submarine Songtrack – Jubileumsutgave av Yellow Submarine 30 år senere…

Yellow Submarine Songtrack – Jubileumsutgave av Yellow Submarine 30 år senere…

Klassikerne Eleanor Rigby, Love You Too, All Together Now, Lucy In The Sky With Diamonds, Think For Yourself, Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band, With A Little Help From My Friends, Baby You’re A Rich Man, When I’m Sixty Four og Nowhere Man, de fleste hentet fra andre Beatles-album, er inkluderte på den nye utgaven, som ikke fantes på det opprinnelige Yellow Submarine-soundtracket, mens Pepperland, Sea Of Time, Sea Of Holes, Sea Of Monsters, March Of The Meanies, Pepperland Laid Waste og Yellow Submarine In Pepperland er utelatt på den remastrede utgaven som nå foreligger. Vi kan dermed ikke sånn uten videre se at Yellow Submarine Songtrack er det samme som en nyutgivelse av gamle Yellow Submarine.

Det er likevel bare gammelt kjent stoff vi får servert, og det med betraktelig bedre lydgjengivelse enn tidligere. Det blir nesten som å forholde seg til et volum av The Beatles Greatest Hits, og som mange allerede vet, er det dermed snakk om mange klassikere fra The Faboulous Four! Yellow Submarine Songbook er likevel det samme som en slags samling av de mest humørfylte Beatles-låtene, da det uten tvil er et lystigere og muntrere The Beatles vi her møter enn det bandet stod for i perioden før og etter den opprinnelige Yellow Submarine ble lansert.

For nybegynnere i «faget» The Beatles kan faktisk Yellow Submarine Songtrack fungere som en grei start, mens for oss som allerede er fortrolige med bandets mange ordinære album blir det aller mest påfyll i Beatles-samlingen. Likevel er samlingen verdt sin pris, da det som nevnt er snakk om remastrede versjoner av sangene, med en svært bra lydgjengivelse.

Stort mer er det ike å si om Yellow Submarine Songtrack, annet enn å kanskje nevne (for de uinnvidde) at de resterende Beatles-perlene som er inkluderte på denne utgaven (som også var å finne på orginalen) er: Yellow Submarine, Hey Bulldog, All Together Now, Only A Northern Song, All You Need Is Love og It’s All Too Much. Sett under et er altså årets versjon å forerekke framfor 1969-utgaven, da det har blitt et betraktelig bedre album (men historisk sett bør man jo ikke mangle ett eneste ordinært Beatles-album i samlingen, eller hva?).

Panky MacHalloon

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.