Title Of Record – Like paranoid som Terminator!

Title Of Record – Like paranoid som Terminator!

Jeg har lyst til å bruke kvalitetsteorien min igjen jeg, for Filters andre album Title Of Record (noe til tittel det også…) ga meg øyeblikkelig en følelse av at dette var noe som var verdt å høre mer på.
Cancer har blitt en av mine absolutte favorittsanger og er en rumlende, mørk og truende sang om økologiske plager. Nå har jeg dessverre ikke hørt Filters debutplate Short Bus, men jeg har hørt at den var en rimelig endimensjonal industrimetal-plate. Det er så absolutt ikke Title Of Record!

Plata er en lett blanding av grandiose (nei, ikke pizzaen) og ekkelt catchy metalsanger og nære, nesten søte, popsanger. Fra det øyeblikk første låt slår inn er tanken min at dette er mektige greier. Det er mektig uten å være pretensiøst. Og riffene, riffene er så fordømrade lett å la seg rive med av! Ja, jeg er svak for gode riff. Nå er ikke Title Of Record en genistrek, men den er en god plate. Svakhetene er at det til tider blir litt kjedelig og tafatt, selv midt i blant mektige riff. Men det er ikke ofte, så jeg kan meget godt anbefale deg å bruke Filter (å fy….den var slapp!).

Og bare så det er sagt: Cancer gir en ekstra stjerne helt alene. Tenk det!

Frode Fossvold-Jørum

Skrev min første anmeldelse for Panorama i 1999 og har siden holdt det gående. Svak for den gode melodi og fengende gitarriff. I spekteret mellom metal og gitarpop er der jeg trives best, men hører gjerne på både jazz og hiphop. Singer-songwriters kjeder meg stort sett. Bachelor i kulturarbeid og stort sett jobbet innenfor kultur. Jobber til daglig som kommunikasjonsrådgiver ved NTNU. Har også podkasten "Musikkelskerne" som startet sommeren 2021. Fotograferer også en del og har et bra arkiv med konsertfoto. Hevder ikke å vite bedre enn deg. Følg meg på Spotify: http://open.spotify.com/user/rawky Last.fm: http://www.last.fm/user/rawky/

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.