Kon Tiki – Mer Beatles enn The Beatles

Kon Tiki – Mer Beatles enn The Beatles

Det er ingen tvil om at disse gutta kan sin Beatles. Vokalisten har ikke bare latt seg inspirere, men ganske sikkert også rappet stemmen til John Lennon.

Hør bare på Spin My Wheels, My Before And After og Private Ruth, låter som alle kunne gått rett inn på Revolver (1966).

Cotton Mather påstår selv at de kommer fra Austin, Texas, men jeg mistenker dem sterkt fra å være fra Liverpool, England. For det er den britiske poptradisjonen de har hentet sin inspirasjon fra, sammen med klare referanser til The Byrds og Tom Petty.

Førstesingelen She’s Only Cool klokker inn på 2:30 og er en powerpopklassiker. Sammen med den sterkt Tom Petty-influerte Password, My Before And After og Homefront Cameo, er She’s Only Cool en av mange høydepunkter på Kon Tiki. Albumet er preget av beint ut flotte vokalharmonier, flott tamburinføring og «riktig bruk» av tolvstrengers Rickenbacher.

Albumet er produsert av Brad Jones som også har vært til stor hjelp for en annen popguru, Marshall Crenshaw. Albumet vil, med tid og stunder, bli en powerpopklassiker. Og hadde de luket vekk et par små feilskjær, som noen av de små psykedeliske trudeluttene, hadde dette blitt en klar sekser.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.