Seven More Minutes – Litt for lekent

Seven More Minutes – Litt for lekent

Madonnas plateselskap Maverick falt for The Rentals lidenskap for gamle moog-synthezisere, Gary Numan og skeive melodier og ga ut plata, til Sharps store overraskelse. Albumet, med sin retro-sound og lekne feeling, ble en forholdsvis stor suksess i Statene og til slutt bestemte Sharp seg for å slutte i Weezer for å satse alt på sitt «eget» band.

Seven More Minutes har blitt en plate med større variasjon og mindre fokus på moogen. Det er tydelig at bandet har villet utvikle seg og få flere bein å stå på. Derfor er det synd at Sharp med venner ikke har kuttet ned på antallet låter. Du skal ha rimelig godt materiale for at en skal holde interessen oppe hos lytteren gjennom femten låter. Det hadde greid seg lenge med ti. Selv med hjelp fra gode venner som Tim Wheeler fra Ash, Damon Albarn fra Blur samt Petra Haden fra nå oppløste That Dog, holder ikke alle sangene på Seven More Minutes seg på et akseptabelt nivå. Bandet kunne med stor lykke ha kuttet ut bortimot halvparten av sporene og stått igjen med en virkelig god plate. I stedet har tydeligvis leken og gleden over å lage musikk stått i sentrum og det har til slutt overskygget behovet for å holde tilbake og begrense seg. De beste låtene er likevel vel så gode som de beste fra debutalbumet og en sang som My Head Is In The Sun (skrevet sammen med Weezersjef og geni Rivers Cuomo) er en triumf for god låtskriverkunst.

Det er fortsatt også lett å la seg sjarmere av Sharps begrensede stemme supplert med den karakteristiske andrestemmen til Petra Haden (som forøvrig er datter av den berømte jazzmusikeren Charlie Haden). Problemet er som sagt mangel på begrensning og selvdisiplin. The Rentals lek med musikk blir altså vel leken, men det er all grunn til å forvente seg bedre og mer disiplinerte saker i fremtiden. Return Of The Rentals er inntil videre best.

Frode Fossvold-Jørum

Skrev min første anmeldelse for Panorama i 1999 og har siden holdt det gående. Svak for den gode melodi og fengende gitarriff. I spekteret mellom metal og gitarpop er der jeg trives best, men hører gjerne på både jazz og hiphop. Singer-songwriters kjeder meg stort sett. Bachelor i kulturarbeid og stort sett jobbet innenfor kultur. Jobber til daglig som kommunikasjonsrådgiver ved NTNU. Har også podkasten "Musikkelskerne" som startet sommeren 2021. Fotograferer også en del og har et bra arkiv med konsertfoto. Hevder ikke å vite bedre enn deg. Følg meg på Spotify: http://open.spotify.com/user/rawky Last.fm: http://www.last.fm/user/rawky/

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.