Bowie At the BEEB – Historisk dokument

Bowie At the BEEB – Historisk dokument

Dersom noen skulle være i tvil: Dette er klassisk materiale. I disse årene (og en god del år videre) surfet David Bowie på en gylden bølge, som en musikalsk Kong Midas. Nesten alt han tok i ble til gull, hans produksjon disse årene holder en skyhøy kvalitet. Så også disse innspilningene gjort for diverse radioshow i BBC.

Det var i løpet av disse årene Bowie ga ut Space Oddity, The Man Who Sold The World, Hunky Dory og The Rise And Fall of Ziggy Stardust And The Spiders From Mars. Her får vi innspillinger av mange av låtene herfra, og en utgivelse som inneholder flotte versjoner av favoritter som Changes, Oh! You Pretty Things, Starman, Ziggy Stardust med flere, kan jo ikke bli noe annet en glimrende.

Utvalget er altså en blanding av låter vi kjenner fra albumene og en del ukjent materiale. EMI hevder at mye av dette heller ikke har vært tilgjengelig på bootlegs tidligere. Kvaliteten er gjennomgående høy også på det «nye» materialet. In The Heat Of The Morning for eksempel er en kjempelåt. Vi får også en soloversjon av Jaques Brels Port Of Amsterdam fremført med stor overbevisning.

Innimellom en del av kuttene får vi servert små intervjusnutter og introduksjoner fra disse radioshowene. Dette fungerer som en morsom påminning om at dette faktisk er historisk dokumentasjon fra en helt annen tidsalder i rockhistorien. Hør for eksempel introduksjonen til Let Me Sleep Beside You der Bowie fremstår som verdens mest dannede intervjuobjekt, og forklarer at låten ikke er utgitt tidligere fordi: «My mother thought the lyrics where dirty».

Bandet Bowie holder seg med her er av ypperste klasse, og for fansen er det sikkert interessant å høre første gang han spilte med Mick Ronson. Alt i alt er dette å anbefale på det sterkeste. Dette er rockhistorie fra øverste hylle og bør ikke bare appellere til de som allerede er overbeviste. Du får så mange av Bowies beste sanger her at også nybegynnere bør sjekke ut dette. Musikk lages ikke særlig bedre enn dette, verken nå eller for tredve år siden. Hva kan man si? Løp og kjøp!

OBS! Førsteopplaget av Bowie At The Beeb kommer med en bonus-CD med innspillinger fra BBC gjort nå i sommer.

Harald Christian Langaas

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.