Nickel Creek – Mandolin til folket

Nickel Creek – Mandolin til folket

Etter suksessen med filmen O Brother Where Art Thou, og ikke minst med musikken fra samme film, har interessen for bluegrass fått et kraftig oppsving hjemme i Statene.

Selv Dolly Parton, som lenge hadde rotet seg bort i ukledelig countrypop, har gjennom sine seneste utgivelser bedrevet bluegrass av meget høy kvalitet. Samtidig har backkatalogen til bluegrassveteraner som Ralph Stanley og Bill Munroe solgt i et stadig større antall.

Nickel Creek er et ungt bluegrassband fra California, bestående av søsknene Sara (20) og Sean Watkins (25), samt Chris Thile (21). Sammen evner de tre å opprettholde en meget høy standard på sin selvtitulerte debutskive. Nickel Creek består av tolv låter, hovedsaklig egenkomponert materiale, hvorav fem er instrumentale. Instrumentene er som det skal være akustiske, og med fele og mandolin plassert langt fremme i lydbildet. Chris Thile og Sara Watkins deler på å synge, noe de gjør på et aldeles fremragende vis.

Produsent er Alison Krauss som selv har lang og tro tjeneste bak seg innen bluegrass. Hun har gitt Nickel Creek et luftig og og moderne hvor det tradisjonelle bluegrassoundet blir godt ivaretatt. Samtidig har det blitt tilført et mer popvennlig uttrykk, men uten at dette er ødeleggende for helhetsinntrykket.

Nickel Creek er et godt utført arbeid som selv banjohatere kan lære å like.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.