Early Days – Air-yndling går solo

Early Days – Air-yndling går solo

Det er Beth Hirschs vokal som preger denne soloutgivelsen. Ingen instrumentale utskeielser å finne her. Akustisk gitar, cello og piano sammen med denne særegne vokalen gir albumet et rolig preg. Dersom man har hørt mye på Moon Safari vil man kanskje komme til å tenke på Air når man hører Early Days, men de elektroniske effektene som kjennetegner Air glimrer her ved sitt fravær. De første låtene Come A Day og Gabrielle er svært bra, og redder mye av platens helhetsinntrykk.

Mary The Angel gjør at stemningen faller et hakk, og er ikke stort mer enn kjedelig. Her er heller ikke vokalen på sitt beste. Life Is Mine fører henne inn på banen igjen, bestående kun av vokal og en intens akustisk gitar. Refrenget gjør at dette blir et av albumets bedre bidrag.

Det kan til tider høres ut som om Beth Hirsch har spillt inn denne platen hjemme, på en stue med rikelig romklang – en sjarmerende effekt. Det faktum at den er helt akustisk gjør at noen av låtene kan bli litt kjedelige, men helhetsinntrykket er særdeles behagelig. Enten man allerede har falt for denne stemmen eller ikke, bør man gi albumet en sjanse.

Hun har sagt klart fra om at dette akustiske lydbildet ikke er noe hun har planer om å holde seg trofast til. Hun håper på å kunne produsere flere plater med et mer eksperimentelt og elektronisk preg, noe som kan bli svært spennende.

Beate Magerholm

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.