For Your Ears Only – Bigbeat på sitt aller minst karismatiske

For Your Ears Only – Bigbeat på sitt aller minst karismatiske

Bentley Rhythm Ace består av de to engelske fyrene Richard March og Mike Stokes, og er desidert mest kjent for 1997- hitlåten Bentley’s Gonna Sort You Out, som er en låt av den typen som «alle» har hørt, men som «ingen» vet hvem som står bak. For Your Ears Only er deres andre LP, og består av tretten låter med… ulyd!

Herrene March og Stokes har helt klart funnet sin egen «sound» – hvis en kan kalle det dét – der de fullstendig uhemmet stjeler lange stykker av gamle låter og blander de sammen (gjerne flere forskjellige oppå hverandre) og legger en tung bigbeat-trommeloop på toppen. Kall det gjerne innovativt og spennende, men det hjelper lite når det låter så komplett kakofonisk som det gjør på dette albumet. Det hele blir en ufrivillig parodi – en slags forringet hybrid – av The Chemical Brothers og Coldcut, og det blir så dårlig at man nesten undres hvorfor de i det hele tatt orker å gi det ut. A Lot Of Stick (But Not Much Carrot) er et arketypisk eksempel på den sekstiminutters elendigheten For Your Ears Only manifesterer.

Det finnes imidlertid et par svake lyspunkter som redder platen fra å få absolutt bunnkarakter. Singelen Theme From Gutbuster er en av disse, som med sin klart Yello-inspirerte, messende vokal og heftige bassgang, absolutt er lyttbar – og helt klart platens beste spor (det skal ikke så mye til!). I tillegg kan man nevne låten T-Spot, som er et eksempel på at Bentley Rhythm Ace kan gjøre sakene sine OK.

Men alt i alt er dette en stygg og deprimerende uviktig utgivelse som ikke fortjener en plass i noen platesamling. Du kan med andre ord beholde pengene dine i trygg forvisshet om at dette albumet har det mye bedre i hyllene i platebutikken enn i noen CD-spiller.

Jørgen Hegstad

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.