Legal Man – En upbeat-eksplosjon!

Legal Man – En upbeat-eksplosjon!

Noe som egentlig er like greit, siden Legal Man skiller seg ganske så kraftig fra albumet rent musikalsk sett. Der de aller fleste av Belle And Sebastians låter er lavmælte og viseaktige, er Legal Man sprudlende og poppete.

Dessuten er det atypisk nok mange fra bandet som bidrar med sin stemmeprakt; gitarist Stevie Jackson, cellist Isobel Campbell og naturligvis hovedvokalist Stuart Murdoch – i tillegg til en kvinnekorkonstellasjon som går under navnet The Maisonettes, som etter alt å dømme er et par venninner av bandet. Denne miksturen av stemmer gjør iallefall at det hele får en slags sekstitalls-variété-lyd som rett og slett er helt herlig og utrolig forfriskende.

Det er også to andre spor på denne singelen; deres første instrumental Judy Is A Dick Slap (for en tittel!), som glatt kunne ha inngått i bob hunds repertoar med sine snurrige analoge sweeps og bisarre akkordvalg, og den utrolig vakre Winter Wooskie, sunget av Stevie Jackson og med god gammel Belle And Sebastian-sound.

I det hele tatt er dette en meget god og ualminnelig utgivelse, som jeg regner med at alle B&S-fans har skaffet seg allerede. Og hvis du er en av dem som synes at Belle And Sebastian til vanlig låter litt «kjedelig», kan jeg love deg en annerledes og udelt positiv musikkopplevelse hvis du går til anskaffelse av denne singelen.

Jørgen Hegstad

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.