Music For A Stranger World – Bråkepop til folket!

Music For A Stranger World – Bråkepop til folket!

Bis består, foruten nevnte Manda Rin, av brødrene Steve og John Disco, og dette bandet er noe av det morsomste som har dukket opp av den engelske undergrunnen på nittitallet. Med en musikalsk profil som hele tiden balanserer et sted mellom pop, industrial og punk, har de nytt gode kritikker og mye anerkjennelse rundt om i verden, spesielt i hjemlandet England og i USA, hvor de er signet på Beastie Boys’ label Grand Royal. Music For A Stranger World er et seks-spors minialbum, og er nærmest ment som en teaser for et fullengders album som kommer ut senere i år.

Det er åpenbart at Bis er et ualminnelig lekent band. Spillegleden manifesterer seg gjennom seks svært tøffe låter. Den åttitalls-aktige Dead Wrestlers sparker det hele i gang, og man hører temmelig mye Duran Duran og Tears For Fears i melodiene her, men med en atskillig barskere produksjon. Videre beveger vi oss til (for meg) albumets høydepunkt, Are You Ready?, som er en låt som Atari Teenage Riot kunne ha stått bak i sine aller, aller snilleste øyeblikk. Tro det eller ei, men det er faktisk utrolig bra.

Kvaliteten er også meget høy på de fire resterende låtene – alle er overraskende bra gjennomførte og hver enkelt har sitt eget å bidra med. Den sterkt refreng-baserte I Want It All (dårlig tittel, forresten) står i sterk kontrast til den nærmest Chemical Brothers-aktige og messende Beats At The Office – men allikevel eksisterer det en sterk helhet i det hele.

I det hele tatt er Music For A Stranger World en ualminnelig, nesten barnslig morsom utgivelse, selv om seks spor naturligvis er altfor lite. Noe som gjør at det denne utgivelsen på mange måter virker litt uviktig. Hvorfor de ikke kunne vente og heller spare disse låtene til et helt album, er litt vanskelig å forstå. Derfor uteblir de røde stjernene i denne anmeldelsen, men det er naturligvis bare å håpe at Bis fortsetter i samme stil når fullengderen kommer…

Jørgen Hegstad

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.