Six Modular Pieces – Kaldt og lekkert!

Six Modular Pieces – Kaldt og lekkert!

Tidligere utgivelser fra denne engelske trioen, som visstnok har grupper som Spacemen 3 og Joy Divison som sine musikalske forbilder, er debuten Weightless Conditions, EP-trilogien Organised Sound, Into Your Home og Time And Space, samt langspilleren Manual. Foreløpig siste bidrag til merittlisten heter Six Modular Pieces og inneholder, som tittelen antyder, kun seks spor. Med andre ord en ny EP.

Britene veksler mellom det instrumentelle og det vokale uttrykket på låtene sine. Felles for dem alle er en kjølig innadvendthet som er med på å prege hele platen. Skulle nesten tro de kom fra Bergen. Høydepunktene er etter min mening Personal Stereo, Ex4 og Slowroller.

Førstnevnte låt er platens desidert beste spor. Et kaldt og lekkert arrangement der bassen ligger klart fremme i lydbildet, sørger blant annet for det. Ex4 er mørk, seig og vakker i all sin monotoni, mens Slowroller oppleves mer som en elektrisk knockout i slowmotion. Med enkle, men likevel effektive gitarriff og mye oppsamlet energi får man raskt assosiasjoner til et band som Billy Mahonie og noe av det Mogwai har gjort.

Appliance setter kanskje ikke noen dagsorden med denne utgivelsen. Kanskje rører den heller ikke ved de sterkeste følelsene hele løpet igjennom. Innvendingen mot den er at en til tider for monoton og lite variert produksjon svekker enkelte av låtene. Derailleur, King Of The Mountain med sine sju minutter blir for eksempel småkjedelig etter halvendt fartstid. Men plata vokser, og den pirrer nysgjerrigheten frem til disse tre gutta forhåpentligvis snart slipper en langspiller igjen

Bjørnar Hjellen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.