The Hour Of Bewilderbeast – The next big thing?

The Hour Of Bewilderbeast – The next big thing?

Dersom The Boy får fokusert talentet sitt litt bedre kan dette bli stort! Damon Gough er mannen bak enmannsbandet Badly Drawn Boy. Tidligere har han gitt ut en rekke singler og EPer på sitt eget plateselskap, utgivelser som har skapt store forventninger til hans første album.

The Hour Of Bewilderbeast er som navnet sier en time i Damon Goughs helt spesielle univers. The Shining innleder vakkert med cello og trompet, og siden går det slag i slag med bortimot perfekte poplåter, enkelte jazzpregete arrangementer, snodige instrumentalsnutter og diverse merkelige lyder og innfall der det bærende elementet hele tiden er Damons akustiske gitar. Kjedelig blir denne plata aldri, men den bortimot ekstreme variasjonen og det store antall låter gjør at man sitter foran høyttalerne som et spørsmålstegn. Hvor i all verden er det Badly Drawn Boy har tenkt seg?

For all del, blant disse atten sporene finnes det flere kanonlåter enn man har lov å kreve. Hør for eksempel på Once Around The Block, en latinopreget tilbakelent liten lekkerbisken som hadde blitt årets store sommerhit dersom verden var rettferdig. Det er den som kjent ikke, så The Boy må nok ta til takke med et noe smalere publikum. Av de mange andre høydepunktene kan Say It Again, Everybody’s Stalking og den Teenage Fanclub-aktige Camping Next To Water nevnes.

Talentet ligger tjukt utenpå Damon Gough, og med en litt strammere regi neste gang vil det ikke forundre meg mye om årets album 2001 kommer fra denne engelske originalen fra Manchester. Sjekk ut ham allerede nå, så kan du skryte av å ha oppdaget ham før alle andre!

Harald Christian Langaas

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.