The Reunion – Reflekterende hip hop fra Capone-N-Noreaga

The Reunion – Reflekterende hip hop fra Capone-N-Noreaga

Innholdet er fordelt på hele tyve spor. Første del er blitt kaldt «57th Ave» , mens andre del går under betegnelsen «41st Side». Capone-N-Noreaga er høyst reflekterte over det livet som mange lever i bakgårdens USA. Samtidig beskriver de politisk urettferdighet.

Hvor stort sannhetsgrad tekstene har kan en bare gjette seg til, men jeg mistenker dem for å ha forfattet en del av stoffet aller mest for å ivareta kulhetsfaktoren. Men med alle problemene i USA, og ikke minst den skjeve fordelingen av goder, har duoen likevel et poeng som bør belyses, som når de gjennom sin musikk hudfletter landets politikk.

De to rapmusikerne serverer ellers ikke noe som kan karakteriseres som veldig avansert hip hop. Det har derimot blitt et rolig og nokså avbalansert album. Styrken i The Reunion ligger i at dette er mer enn bare «cool» rapping, fordi at jevnt over kommer også melodilinjene til sin rett. All We Got Is US, Brothers, Wet Willie Skit og You Can’t Kill Me er alle eksempler på gjennomført og melodiøs hip hop av ypperste klasse.

The Reunion har totalt sett blitt en slags laidback hip hop-plate, hvor ideer og arrangement har spilt en vesentlig rolle i settingen. Capone-N-Noreaga fungerer dermed tidvis helt utmerket på et album som til tross for å være uten de helt store høydepunkter, likevel ikke taper mye av å bestå av for mange uinteressante spor.

Per Øyvind Takvam

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.