True Stepping – Mye snakk og lite melodi

True Stepping – Mye snakk og lite melodi

True Steppers er guru-DJ Andy Lysandrou og Jonny Is nye prosjekt. Noen kjenner kanskje til Lysandrous tidligere gesjefter, for han har bakgrunn som DJ (både i klubb- og radiosammenheng) og han var en av bakmennene i Ice Cream Records.

Det hevdes også at Andy var den første som begynte å øke vokaltempoet i garagesjangeren. Om det har falt heldig ut kan diskuteres, men med True Steppers har han uansett fått med seg flere gjesteartister. Blant bidragsyterne på True Stepping finner vi navn som Brian Harvey, Dane Bowers og mer kjente Victoria Beckham. De to sistnevnte bidrar på hitsingelen Out Of Your Mind, som forøvrig er inkludert på albumet.

Det hele har likevel i mine ører blitt et noe krampaktig album. På flere av sporene velger for eksempel True Steppers den kjappeste og enkleste veien, og tar etter min mening litt for lett på oppgaven. Et annet svakt punkt er koringen, som i tillegg til å virke rotete uorganisert også er anmasende og støyende i all sin form.

Det skifter ellers fra alvorlige undertoner (muligens i et forsøk på å skape mørk og dunkel drum’n’bass?) til platt og strømlinjeformet sampling. Dette synes jeg ikke passer helt inn i låtenes konstruksjon. True Steppers avslører liksom sine egne svakheter, da de ikke helt mestrer det de prøver på. Ihvertfall fortoner det hele seg slik, og det er i grunnen litt synd da mange av låtene i utgangspunktet har et bra potensiale.

True Steppers befinner seg fremdeles på eksperimentstadiet og har et lite stykke igjen å gå før vi kan utrope dem til redningsmenn av beslektede sjangre til UK garage og d’n’b. Til det er det musikalske innholdet for enkelt og tidvis direkte innholdsløst.

Per Øyvind Takvam

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.