Hun Har Gått – Småpen hyttemusikk

Hun Har Gått – Småpen hyttemusikk

Det er større spennvidde i fremføring enn i materiale, som vel i lengden blir litt vel kjedelig. Noen ganger høres det ut som en barnslig utgave av Kaia Huuse mens hun andre steder er atskillig nærmere en voksen og moden dame som Kari Bremnes. Om stemmen kan det også sies at den er befriende ekte, det kunne sikkert vært fristende å pusse bort alle tilløp til et personlig preg og gitt vokalen en studioren lyd. Takk for at så ikke er gjort.

Jane står selv bak store deler av arbeidet med plata, tekst/musikk og arrangementer, i tillegg til at hun selv spiller gitar og synger. Det er et stødig band som står (sitter) bak, og spesielt kan man jo nevne strykerne Archi Angeli som bidrar med smektende toner. Tekstene handler mye om da han møtte henne og kanskje spesielt da han dro fra henne. La oss håpe at ikke alle tekstene er selvbiografiske for da har vi her en ung dame som har fått oppleve vel mye sorg. Som for eksempel i låta Du Forlot Meg som, uten å nevne ordet, helt klart handler om abort.

Et høydepunkt er låt nummer to, Våt I Håret, en søt og faktisk ganske så spenstig sak, hvor Jane kun er akkompagnert av de allerede nevnte strykerne. Et annet er Liten Vals, som oppsiktsvekkende nok går i valsetakt, med en varm og god kontrabass durende i bakgrunnen. På disse to låtene er hun og resten av musikerne på sitt mest lekne. Dårligst fungerer det på et par av de mer uptempo sporene som kommer som tidsfordriv mot slutten av plata. I disse kommer ikke stemmen til sin rett og med et ganske så utdatert lydbilde blir det bare feil.

Alt i alt en helt grei plate, men spesielt spennende er ikke dette dessverre. Sitter med en følelse av at hun kunne ha sluppet seg enda mer løs. Har også litt problemer med å skjønne helt hvem som vil kjøpe denne plata, ettersom det trolig er for kjedelig for ungdommen og kanskje for ungdommelig for de eldre. Men Lisa Ekdahl-segmentet er vel pr. i dag ledig, så med litt tung TV-annonsering på rett tid (passer nok bedre rundt Vil Du Bli Millionær enn BigBrother – gratis tips til plateselskapet fra meg) så kan det jo bli et pent salg ut av det.

Stig Angeltvedt

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.