A Camp – Lovende solodebut fra svensk pops førstedame

A Camp – Lovende solodebut fra svensk pops førstedame

Albumet A Camp ble opprinnelig spilt inn i Sverige allerede for tre år siden. Den gang i samarbeid med Niclas Frisk (Atomic Swing / Shudder To Think). Men soloprosjektet ble lagt på hylla mens hun fortsatte sin suksessfylte karriere med kumpanene i The Cardigans. Inntil nå. For etter at hun møtte Sparklehorse-sjef Mark Linkous etter en konsert bandet gjorde i Lund i Sverige, var Nina fra det samme øyeblikket fast bestemt på, og ikke i den minste tvil om at nettopp Linkous skulle produsere hennes første soloalbum. Plata ble derfor spilt inn på nytt i New York, og som en slags gjenytelse gav også hun flere vokale bidrag på det siste Sparklehorse-albumet It’s A Wonderful Life, som kom tidligere i år.

Med singelen I Can Buy You som indikator, har det allerede i forkant av albumrelease blitt avslørt at A Camp er mer enn bare light-utgaven av The Cardigans. Nina distanserer seg fra «familien» (som hun liker å kalle sine bandkolleger) med å framstå som en noe mer personlig artist her. Men at hun er en av de mest sentrale nervetrådene i sitt daglige band, kommer på samme tid tydelig frem gjennom materialet som åpenbarer seg på A Camp. Låtene og arrangementene befinner seg riktignok på mer enn en armlengdes avstand fra Lovefool og Erase/Rewind, mens slektskapet ellers ikke er helt utydelig. Videre beveger A Camp seg i et mer tradisjonelt countrypopsk landskap, noe som kanskje ikke er så veldig rart med tanke på hvem som har produsert plata.

Foruten et par-tre coverversjoner, blant annet av Daniel Johnston (The Replacements) og av Paul Westerberg, er låtene i all hovedsak skrevet av Persson selv – som oftest i samarbeid med Frisk. Dette befester hennes posisjon som eminent og dyktig låtskriver, noe vi forøvrig får mange eksempler på her.

Alt i alt er står A Camp tilbake som et forholdsvis godt, men samtidig noe ujevnt album. Men for all del; plata inneholder mer enn nok godsaker til at en investering i aller høyeste grad trygt kan anbefales. Om du foretrekker Sparklehorse framfor The Cardigans, eller omvendt, har sånn sett ingenting å si i en totalvurdering av A Camp. Dette fungerer nemlig like godt i begge leire…

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.