These Days Are Hard To Ignore – Nytt gullfunn for Racing Junior

These Days Are Hard To Ignore – Nytt gullfunn for Racing Junior

Bak navnet Portrait Of David skjuler Ola Fløttum (Salvatore og The White Birch) seg, og dette er hans første soloprosjekt såvidt oss bekjent. Vi snakker neppe om en artist som vil slå like godt an som Thomas Hansens siste krumspring på platefronten, for musikken som serveres på dette albumet er av en helt annen karakter og derfor ikke like allsangvennlig. Men det er dermed ikke sagt at These Days Are Hard To Ignore er en plate du bør forbigå i stillhet, selv om musikken som serveres i aller høyeste grad er av den stillferdige sorten. Her snakker vi om en særdeles lavmælt produksjon, som i all sin enkelthet svever avgårde på brelette skyer av enkle pianoarrangementer. For de av dere som har sans for sen Talk Talk, eller for Mark Hollis’ senere prosjekter, vil veien til Portrait Of Davids vidunderlige verden sannsynligvis være kort. Det låter i tillegg minst like gjennomført og helstøpt, til tross for en forholdsvis enkel produksjon.

Albumet, som forøvrig er produsert av Helge Sten (Deathprod), krever nok en viss tilstedeværelse fra lytteren. Plata har videre intet massivt apparat i ryggen, og er attpåtil innspilt hjemme i stua til Fløttum, men lider på ingen måte av de lave produksjonsfasilitetene. Lyden er fyldig og god, mens låtmaterialet i seg selv er godt nok til å stå på egne ben. Fløttum synger og spiller det meste selv, mens lydbildet er kledelig utvidet med Ole Henrik Moens fiolin- og / eller cello-spill i fire av sporene. Resultatet som Portrait Of David har skapt i form av dette albumet er uimotståelig vakker musikk som det nesten ikke er mulig å forholde seg likegyldig til. Spor som Lake og Beautiful Flimsy Kite (tygg litt på titlene!), treffer langt inn i hjerteroten og gir følelsene fritt spillerom dersom man er i riktig stemning. Herlig!

Sett under ett fungerer denne snaue 36 minutter lange (eller snarere korte) utgivelsen som et ypperlig soundtrack til mørke høstkvelder. Portrait Of David bør ellers være i stand til å plassere Racing Junior som en seriøs utfordrer til den linjen plateselskaper som ECM, og i de siste årene også Rune Grammofon, har lagt seg på. These Days Are Hard To Ignore er med andre ord en fantastisk fin plate!

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.