Phillips 66 – Et verdig farvel

Phillips 66 – Et verdig farvel

Phillips 66 er plate nummer to som blir utgitt posthumt. Og ikke overraskende er det snakk om behagelig Vestkystpop, rik på vokalharmonier og med en passe dose tilbakelent country.

Albumet åpner på forbilledlig vis med en nydelig omarrangert versjon av John Phillips‘ signaturlåt California Dreamin’. Her serveres låten i et mer tilbakelent og jazzet arrangement enn i sin opprinnelige Mamas & Papas-versjon. Her blir klassikeren båret fram på vakkert vis av Steve Medaios nydelige trompet, akustiske gitarer og et kor fremført på meksikansk.

Platas andrelåt er også blant Phillips’ mest kjente. Me & My Uncle var lenge en konsertfavoritt hos Grateful Dead, og denne countrylåten er sammen med California Dreamin’ og Babies, platens beste spor. Ellers er Avarage Man, Boys From The South og hyllesten til Gram Parsons, Gram’s Song, alle verdt å nevne.

Resten av låtene humper av gårde på et vis, uten at de verken imponerer eller fungerer helt. De mer rendyrkede countrylåtene blir ofte litt for stillestående og sidrumpa.

Hans forsøk på å være The Beach Boys (She Got She) blir bare anmasende. Phillips 66 har likevel blitt et verdig farvel med en legende, mye takket være en vakker oppdatering av California Dreamin’.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.