The Hill For Company – Greit nok

The Hill For Company – Greit nok

De musikalske ingrediensene til Sodastream består av utstrakt bruk av akustiske gitarer og bass, piano og med hjelp av trommer (spilt med visper selvsagt). Bandet maner frem høststemninger; lengsel, savn og ensomhet. Tidvis lyder dette virkelig vakkert, mens det andre ganger fortoner seg som direkte kjedelig. Men stort sett så fungerer The Hill For Company, og da spesielt på åpningssporet Heaven On The Ground og den småpoppige Fresh One, som med hjelp av blåsere skaper litt glede i bandets ellers så lite lystige musikk.

Mood In The Bunker sender videre tankene til kanadiske Cowboy Junkies. Ellers fungerer Devil On My Shoulder og avslutningslåten Send My Love To Those Who Deserve It begge tilfredsstillende. Resten av låtmaterialet hever seg ikke over det som kan betegnes som greit nok.

Totalt sett kverner og maler Sodastream litt for mye rundt det samme tempoet. Men uten at de klarer å komme seg ut av stemningen, og uten at det fører til noe konkret sted. Denne delen av plata trekker dessverre ned fordi dette blir for uengasjerende og likegyldig, og gruppen makter ikke helt å gi frysninger på ryggen. Konklusjon: The Hill For Company er en grei nok utgivelse, men ikke så veldig mye mer enn det.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.