Songs From The West Coast – Godt håndverk fra en gammel mann

Songs From The West Coast – Godt håndverk fra en gammel mann

Er du blant dem som har revet deg i håret av klisne sukkerballader á la Can You Feel The Love og Candle In The Wind og virkelig sendt stygge, stygge tanker til den gamle engelske glampopstjernen? Da bør du ikke glemme at denne mannen har levert noen av de beste popsangene verden har sett, selv om det skjedde på syttitallet. Og det er litt av denne sansen for popmagi Elton John og hans alltid tilstedeværende skrivekompis Bernie Taupin langt på vei har lyktes i å gjenskape på Songs From The West Coast. Borte er de ekle strykerne og den gjennomsiktige liksom-inderligheten han har levert de siste femten årene. Tilbake står et piano, bass, trommer, gitar og Johns stemme. Og et knippe sanger som riktignok ikke kan sammenlignes med det beste han har gjort, men som likevel står seg overraskende godt opp mot det meste som leveres av kommersiell popmusikk i dag.

Elton John har uttalt at han og Taupin ønsket å lage det beste albumet på mange år, og at de satte seg ned og la ned mye jobb i å finne frem til de riktige gode låtene. Så hvorfor har de ikke gjort det før? Måtte verden pines og plages med Disney-låter i femten år før de fant ut at det var på tide å lage god musikk igjen?

Som en av mange medhjelpere er til og med den gamle Madonna-fødselshjelperen Patrick Leonard rotet fram fra skuffen igjen. Har du sett på en reklamefinansiert norsk TV-kanal i de siste, har du ikke kunnet unngå å høre åpningsstrofen på I Want Love og The Emperor’s New Clothes. Spesielt sistnevnte er en av sangene på denne plata som står fram som ektefølt og solid. John høres mer og mer ut som sin gode kompis og pianovenn Billy Joel i fraseringene, og av og til også i enkelte av tekstene der Taupin har laget historier kan minne mye om Joels hverdagsfortellinger.

Songs From The West Coast har uansett blitt et godt popalbum som riktignok ikke sprudler, men som istedet viser en gammel mann som tydelig har hatt et ønske om å formidle noe ekte igjen. Han har med andre ord funnet tilbake til noen av røttene sine. Dette vitner solid håndverk, og bør kunne bli en fin julegave til mor. Bare pass på at du husker hvordan coveret brettes sammen igjen, for det er på ingen måte logisk brettet. Det var dagens tips…!

Frode Fossvold-Jørum

Skrev min første anmeldelse for Panorama i 1999 og har siden holdt det gående. Svak for den gode melodi og fengende gitarriff. I spekteret mellom metal og gitarpop er der jeg trives best, men hører gjerne på både jazz og hiphop. Singer-songwriters kjeder meg stort sett. Bachelor i kulturarbeid og stort sett jobbet innenfor kultur. Jobber til daglig som kommunikasjonsrådgiver ved NTNU. Har også podkasten "Musikkelskerne" som startet sommeren 2021. Fotograferer også en del og har et bra arkiv med konsertfoto. Hevder ikke å vite bedre enn deg. Følg meg på Spotify: http://open.spotify.com/user/rawky Last.fm: http://www.last.fm/user/rawky/

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.