Everything You Thought Was Right Was Wrong Today – Småpent og fullstendig likegyldig

Everything You Thought Was Right Was Wrong Today – Småpent og fullstendig likegyldig

Amerikanske Slobberbone låter litt som Counting Crows, litt som Whiskeytown, litt som Son Volt, ja endog litt som usalige Pogues. Imidlertid holder ikke låtene mål og produksjonen er omtrent like spenstig som Hans Majestets nyttårstale. Meltdown er en god låt med et preg av irsk folkemusikk som kler stemmen til vokalist Brent Best godt. Etter åpningskuttet går det dessverre nedover med Best og Slobberbone. Allerede på spor to serveres en pinlig uptempo-låt av et band som helt tydelig verken har kvaliteter eller pondus til å mestre et slikt format.

Tredje låt, Trust Jesus, er forutsigbar og rund i kantene. Låten blir helt sikkert en slager på amerikansk mainstream-radio. I USA er noe av det viktigste i livet å være best i sport, best på skolen og flinkest til å tjene penger. Derfor er det uforståelig at amerikanerne fremelsker middelmådige artister som lager lite spennende, politisk korrekt musikk. Kanskje det er fordi amerikanere flest er ultrakonservative og hater forandringer? Kanskje de ikke liker å høre på noe som kan utfordre vedtatte sannheter og sette spørsmålstegn ved etablerte normer? Kanskje de er redde for at deres idealverden bygd på hardt arbeid, mors epleterte og gudfryktighet skal ramle sammen som et korthus hvis noen begynner å, Gud forby, tenke selvstendig? Ikke vet jeg, men det må da være en grunn til at «meat and potato»-band som Slobberbone selger flere plater i løpet av en måned enn for eksempel den fremragende singer/songwriteren Nick Drake gjorde i løpet av hele sitt tragiske liv.

Tilbake til Slobberbones nye album. Gimme Back My Dog er en artig liten interlutt som løfter platen akkurat før den blir drepende kjedelig. I Josephine serveres en mørk og desperat kjærlighetsballade som også viser at gruppen tross alt har visse talenter. Platens beste spor, Lumberlung, kommer først mot slutten, og er med på å heve helhetsinntrykket noe. Lumberlung er en kullsvart sang om døende kjærlighet: «I’m lumberlung, I’m no lunger fun for her,» synger Best desillusjonert og vakkert.

Slobberbone er forresten en slags tyggeleke for hunder. Så vet du dét.

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.