Intersection – Fin forsmak

Intersection – Fin forsmak

Alt dette før gutten har fylt 22. Nå kan DJ Nils Noa, som han kaller seg når han snurrer plater mot betaling, dessuten føye albumet Intersection til merittlisten sin. Med dette albumet har han nemlig gitt ut sin første mikseplate.

Nils Noa er en motsetning til det økende antall artister som gremmes over musikkjournalistenes stadige forsøk på å sette dem i båser med fine sjangernavn. Han spiller tech-house (ifølge eget utsagn), og ferdig med det! Og hvis du er ukjent med musikken hans, er ikke tech-house en dårlig beskrivelse. Intersection betyr ifølge mine engelskkunnskaper krysningspunkt, og musikken Noa presenterer for oss er også et krysningspunkt på flere måter. Først og fremst mellom den kjølig og ensformig technoen, og den noe mer varme og funky housen.

På Intersection møter vi både spennende, dype og fengende basslinjer, men også låter drevet frem av mer mekaniserte og monotone oppsett. Plata er også et krysningspunkt der Nils Noa har samlet låter preget både av arabisklignende sang, og latinske rytmer. I hver sine låter riktignok, men det er nok best slik.

Men Intersection er ikke bare en plate hvor Noa befester sin posisjon som en flink DJ. Visst er platen kyndig sammenmikset, og låtvalget er godt, men aller mest spennende er det kanskje at vi får noen glimt av Noa som musiker selv. Her har han selv skrevet eller bidratt på tre av låtene. Norge er inne i en god periode med tanke på elektronika akkurat nå, men det gjør ikke nye flinke artister mindre kjærkomment. Nils Noas bidrag er nemlig blant de mest spennende på Intersection, og lover godt for et senere planlagt album fylt med egne låter.

Intersection er en fin plate, men foruten Nils’ egne låter mangler den kanskje de helt store høydepunktene. Albumet er som nevnt stødig mikset, og ingen av låtene er dårlige. Likevel er det nok ikke til å komme bort fra at undertegnede ser mer frem til å høre Noas eget album. Ifølge coveret kan vi kanskje begynne å vente på det i mars. Inntil det; kjøp Intersection og nyt stemningen. For den er god…

Kristoffer Aars

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.