Taller – Smakfull klubbpop

Taller – Smakfull klubbpop

Skinny, som i utgangspunktet bestod av de to studiomusikerne Paul Herman (gitar, vokal) og Matty Benbrook (trommer med mer), er nå utvidet med to ytterligere medlemmer; Dave Nally (keyboards) og Tim Vogt (bass). De skryter av å ha blitt et «ordentlig band» siden sist, som også duger i liveformat.

På fritiden oppholder gutta seg sammen med mannen som i sin tid introduserte de to hovedmedlemmene for hverandre; Rollo fra Faithless, og hans minst like kjente søster Dido (som forøvrig også korer på et av sporene her). I tillegg deler de studio og label med resten av vennegjengen i Faithless, og har i tillegg vært hyret som oppvarmere både for dem og for Happy Mondays under deres turneer.

Taller er på sin side er album som musikalsk sett beveger seg et stykke bort fra de ovennevnte gruppene. Stilmessig og innholdsmessig er Skinny muligens den savnede linken mellom aktører som Bent og Babybird, for å gi en pekepinn. Albumet scorer videre høyt på en særdeles smakfull produksjon som er konsentrert rundt fiffige arrangementer, samplinger og gjennomførte sterke komposisjoner.

På samme tid fortoner Taller seg som et svært variert og spennende album, og holder nivået oppe fra begynnelse til slutt. I tillegg eksisterer det her flere potensielle hitlåter enn den nevnte førstesingelen Sweet Thing. Neste singel ut er minst like sterke Morning Light, som bør ha store sjanser til å kunne bli en framtidig klubbklassiker, mens også lekre Failure er plukket ut som et kommende singelspor.

Men det stopper ikke der, for de overbevisende låtene avløser hverandre nærmest som perler på en snor gjennom hele plata: Worth It, On A Beautiful Day og No More Daydreams er bare de tre påfølgende eksemplene på hvordan moderne og smart popmusikk, med en fot godt plantet i chill out/klubb-sjangeren, kan utføres uten at det verken låter overfladisk eller konstruert.

Dette til tross for at mye av låtmaterialet i utgangspunktet sikkert kan virke noe mainstream i formen for alternativfolket. Men samtidig er det ikke å komme forbi at britene serverer musikk som har et sjeldent stort nedslagsfelt.

Skinny har med andre ord laget et smakfullt og helstøpt klubbpopalbum som massene bør kunne falle for uten å måtte anstrenge seg nevneverdig. Dersom verden snart har tenkt å bli litt rettferdig igjen, bør denne lovende kvartetten snart kunne oppleve et kommersielt gjennombrudd, og Taller vil bli vinterens storselger.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.