NEJQ – Sterk plate fra ung jazzkvartett

NEJQ – Sterk plate fra ung jazzkvartett

Northern Europe Jazz Quartet er en ung kvartett som søker den amerikanske jazztradisjonen fra femti- og sekstitallet. Med sine strengeinstrumenter fremstår de som et artig bidrag til denne sjangeren. Samtidig som de lurer i jazzen, tråkler de også inn innom den klassiske kammermusikkens varme, og verdensmusikkens dansende glede. Hør bare på andresporet Sweet Who?, som er et av i alt tre spor på denne platen som er signert fiolinist Stig Roar Wigestrand.

NEJQ er ikke en brautende plate. Snarere tvert i mot. Den smyger seg frem og lurer både i rockfoten og vuggevisen. Med størstedelen av sporene som coverversjoner (deriblant Ramblin’ av Ornette Coleman), står det klart frem at man som lytter likevel blir utfordret innimellom.

Denne anmelderen ble tatt litt på sengen med denne utgivelsen. En såpass sterk utgivelse fra et såpass ungt band er en overraskelse som varmer på mørke desemberkvelder. Lydbildet er varmt og fint gjennom hele produksjonen. Man kan gripes i å tenke på artister som Arild Andersen og Bendik Hofseth i det de trår i gang på strengene sine. For gjennom instrumenter som fiolin, bass og gitarer, tilføres den intime drakt bandet fortjener på en sådan utgivelse. Det låter norsk jazz, noe som i denne sammenheng er positivt ment.

NEJQ er en jazzplate som bør kunne finne sitt publikum både i stue, på jazzklubb og i konsertsalen. Albumet er et allsidig bekjentskap som videre vil kunne gi lytteren mange varme kvelder. Et overraskende besøk fra et artig orkester. Spill opp!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.