Girls Like Us – Innovative spontandebutanter

Girls Like Us – Innovative spontandebutanter

EPen Girls Like Us viderefører og foredler mange av ideene bergensbandet Sister Sonny unnfanget på fjorårets Duperbeach-prosjekt. Elvin Friendly stjeler frekt fra så vel Beck og Grandaddy som The Beatles, men lykkes samtidig langt på vei med å skape sitt eget uttrykk.

Elvin Friendly er et forholdsvis ferskt band. Det ble dannet høsten 2000, og kretser rundt låtskriverne John Vinge og Tord Riiser. Disse deler også på vokaljobben, mens Marius Larsen og Per H. Ottesen tar seg av henholdsvis gitar og bass i dette mangehodede trollet av en gruppe.

Det er ikke vanskelig å høre at kvartetten har moret seg stort under innspillingen på Bruket, produsent Kåre Vestrheims studio og landsted i Sarpsborg. EPen bobler over av latter og stunts, og hvert eneste instrument vrenges til det ikke orker mer. De fire sangene byr på store variasjoner og usannsynlige kombinasjoner.

The Walk får gruppen til elegante temposkifter; – fra syrejazz til energisk rock med allsang. Alle sangene flyter på nesten umerkelig vis inn i hverandre. Som oftest får skurringen og lekingen et heldig resultat. Noen steder, som på Satisfaction, blir det hele litt masete og hodepinefremkallende. Men alt i alt en meget lovende debut.

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.