Eight Seasons – Gávcci Jahkejuogu – Urban Boine på vei mot nye høyder

Eight Seasons – Gávcci Jahkejuogu – Urban Boine på vei mot nye høyder

Hun har, blant annet ved hjelp av produsent Bugge Wesseltoft, blitt betraktelig mer urban og moderne i formen enn på tidligere utgivelser.

I åpningssporet Boadan Nuppi Bealde / I Come From The Other Side har Mari Boine fått med seg selveste Jan Garbarek på saksofon, mens hun i Song For The Unborn / Reagákeahtes og i Butterfly -Beaivelottás attpåtil fremfører mesteparten av tekstene på engelsk. Videre inkluderer dette albumet den vakre salmen Mu Váibmu Vádjul Doppe / Hymn (eller Mitt Hjerte Alltid Vanker som den heter på norsk) som hun fremførte i kronpsinsbrylluppet sist august. Som en liten kuriositet kan det også nevnes at hun dedikerer denne til alle virkelige prinser og prinsesser som har mot til å følge sine hjerter.

Eight Seasons – Gávcci Jahkejuogu føyer seg pent inn i rekken av spennende utgivelser fra Mari Boine, som denne gangen har våget å fornye seg og distansere seg litt fra «world music»-stemplet som har hengt ved henne i årevis. Noe som forøvrig kler henne godt og som sannsynligvis vil føre til at nye generasjoner vil kunne oppdage en av landets aller fineste artister gjennom de siste to tiårene.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.