Laundry Service – Fyrrig overraskelse

Laundry Service – Fyrrig overraskelse

Jeg innrømmer det glatt – fordommene var mange. Mest overrasket ble jeg av hvor sprudlende dette er i forhold til mye annen musikk som ungdom liker.

Shakira, 25 år gammel skjønnhet fra Colombia, er aller best der hun lar de latinske elementene dominere. Slik hun gjør i hiten Whenever, Wherever. Enda mer latinsk temperament får vi i spanskspråklige Te Dejo Madrid, som er blant platas beste låter. Her svinger det virkelig.

Enda mer svinger det faktisk av Objection og Te Aviso, Te Anuncio, skivas to tango-poplåter. Ja, du leste riktig; tango. Det funker som faen, og mange 16-åringer vil finne hverandre dansende til disse.

Kan dette stemme, da? Rocker på 30 år liker latinopop? Grunnen er like enkel som den er uforståelig for kalde nordmenn. Latinamerikansk musikk svinger ofte noe vanvittig. La oss tro det er den fyrrige mentaliteten som reflekteres i musikken.

Alt er selvsagt ikke flott. Tidvis er det enkelt, tidvis alt for kommersielt. Hovedinnvendingen er likevel at Shakira på flere av sporene låter noe datert. The One er for eksempel en erketypisk powerballade fra de tjukkeste åttiårene. Lyden av 2002 er dette ikke.

Britney Spears lyder for eksempel mye mer moderne og nyskapende enn Shakira. Kanskje ikke så rart, siden Britney har hatt hjelp av de hippeste produsentene.

Shakira har produsert plata selv, men er likevel bedre enn Britney, Jennifer og Christina i dag. Bedre melodier og latinsk fyrrighet er grunnen. Og du verden så deilig det er å være politisk ukorrekt.

Dag Yngve Dahle

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.