Satellite – Jesusrockere fra sør

Satellite – Jesusrockere fra sør

Og hvis noen tror at denne anmelder vil ignorere det faktum at det synges «Jesus Loves You» akkompagnert av knallharde metallriff tar skammelig feil. For kristendom + metall = feil.

Når det er sagt, bør man likevel legge hovedvekten på det rent musikalske innholdet P.O.D. serverer på denne platen. Det fortjener absolutt Satellite. Prøver man å ignorere de til tider kvalmende sentimentale og banale tekstene, finner man faktisk et knippe sabla bra låter.

De fire første låtene er en sekser verdig. Set It Of setter standarden med realt balletak av et refreng. Hitlåten Alive er en litt roligere sak (om Jesus, eller «Jah» som de kaller Ham) og en av singlene som kommer til å sørge for at gutta får råd til salt i maten. Den neste singelen Youth Of The Nation, tar for seg skolemassakren på Columbine for en tid tilbake. En sterk låt og blant de få vi vantro kan relatere oss til tekstmessig.

Tittelsporet Satellite er en vakker hyllest til frontmann Sonnys avdøde mor, mens Boom og The Messenjah sørger for å holde tempoet og kvaliteten på et høyt nivå.

Utgivelsen hever seg helt klart over de fleste nymetallplatene som slippes for tiden. Bare så synd at helhetsinntrykket ryker på grunn av tekstene. Kall meg gjerne trangsynt…

Pål M. Dimmen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.