Everblack – Et dansk innslag til metallscenen

Everblack – Et dansk innslag til metallscenen

Men sant skal sies: Det virker litt mystisk at dette albumet fra Mercenary har mottatt så vanvittig gode anmeldelser i utenlandsk presse. Man begynner nesten å lure på om vi er for bortskjemt med gode metallband her til lands. Det er ingen tvil om at Everblack er en proff og godt produsert plate, men den mangler ett eller annet for å bli virkelig god.

De fire første låtene er knallbra. Her finner vi klassisk heavy metal, nyere melodisk death metal og Sepultura / Machine Head-akige partier blandet til en fortreffelig suppe. Spesielt Dead.Com og Seize The Night er balsam for metallører. Mercenary benytter seg også av to svært ulike vokalister, hvorav én typisk trang tangatrusevokal og den andre en sinnsykt rå grylevokal. Den sistnevnte fungerer klart best, da den klare, lyse vokalen til tider blir litt for voldsom. Bandet scorer også høyt på gitarsoloene, selv om de enkelte ganger høres mer ut som fingerøvelser. Men som sagt er det noe som mangler.

Fra midtveis og ut blir det hele litt ensformig og melodiene holder rett og slett ikke like bra standard.

Det er godt mulig at Mercenary står over for et internasjonalt gjennombrudd med Everblack. Det er i så fall velfortjent, selv om bandet har potensiale til å gjøre det enda sterkere.

Pål M. Dimmen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.