Furia EP – Bunnsolid EP-debut

Furia EP – Bunnsolid EP-debut

Furia har allerede i en årrekke markert seg som et fremadstormende band, og har i lang tid kunnet nyte rosende lovord for sine konserter. Ikke minst her i Panorama. Det er likevel godt å kunne forholde seg til noe mer håndfast, som denne EPen jo er et godt eksempel på. Den viser klart og tydelig at jentene har det som skal til, og mere til, også i plateform.

Furia EP åpner med Right On Time, som i det siste har vært playlistet på Petre, og som er en frisk låt i grenselandet mellom pop og rock. Ikke ulik oppbygningen i enkelte spor Seigmen gjorde når de var på sitt mest attraktive. Men likevel med Furias stilsikre signatur.

Sisu er en låt som etterhvert har bygget seg opp som et høydepunkt under bandets mange konserter, og etter at Furia har fått bearbeide låten i studio er det lett å skjønne hvorfor denne er med som et av fire spor som skal representere kvartettens første inntreden på platefronten. Dette er nemlig en usedvanlig sterkt låt.

Starcounting er kanskje ikke en like umiddelbar låt, men likevel en fengende og flott sak i samme gate som Sisu. Dette er utvilsomt en såkalt smyger. Avslutningssporet Low er kanskje EPens svakeste låt. Men ikke svakere enn at den framstår som atter et prakteksemplar av en førsteklasses låt, som i kombinasjon med de tre andre bidrar ti å bekrefte bandets solide grep om stilen de fem jentene har lagt seg på.

Som en konklusjon er det bare å gi seg over og hylle et solid rockband som innfrir de forhåndsskapte og skyhøye forventningene. La oss håpe det samme kan sies når Furia albumdebuterer senere i år.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.