High Tide – Jevne blåtoner

High Tide – Jevne blåtoner

High Tide inneholder fire selvkomponerte låter som alle holder brukbar standard. Rytmeseksjonen er tett, noe den jo også bør være etter femten år. Gitaristene fortjener også ros. Deres bruk av slidegitar leder tankene hen til store bluesrockband fra slutten av seksti- og begynnelsen av syttitallet; til band som The Allman Brothers Band og Canned Heat. Innimellom spores også en viss inspirasjon fra artister som J.J. Cale og Georgie Fame.

Vokalist Kjell Andreassen har et stemmeleie som kvalitetsmessig ligger over gjennomsnittet, og som står godt til den tradisjonelle bluesrocken bandet serverer. Engelskuttalen kunne dog ha vært enda bedre.

Blues Basement spiller som nevnt tradisjonell bluesrock slik vi har hørt det utallige ganger før. Men det er også her bandets begrensninger avsløres. Det er derfor relativt stor fare for at en slik utgivelse lett vil drukne i mengden, og særlig i forhold til bluesartister av mer nytenkende karakter. Dessuten skal det gjerne litt til for at folk kjøper norsk framfor amerikansk innenfor denne sjangeren.

Men bevares, til tross for alle hindrene er High Tide en jevnt over god utgivelse som verken kan karakteriseres som dårlig eller som fabelaktig.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.