Lean That Way Forever – Uimotståelig lavprofilpop

Lean That Way Forever – Uimotståelig lavprofilpop

Ai Phoenix evner atter en gang å spre nydelige tilbakelente toner i sitt sedvanlige og seige tempo, uten at det låter kjedelig ett eneste sekund. Denne gang er bandet redusert til en trio, men fremdeles med Mona Mørk, Patrick Lundberg og Bosse Litzheim med på laget.

Låtskriver Lundberg har på denne utgivelsen fått slippe mer til på vokal ved siden av Mona Mørk, som på sin side aldri har vært mer overbevisende som sanger. De to stemmene utfyller hverandre godt, samtidig som bruken av to vokalister sørger for å gi plata et mer variert uttrykk.

Oppskriften er utover det stort sett den samme som før, mens det på samme tid er tydelig at bandet har modnet noe med årene. Særlig merkes det i det relativt solide låtutvalget som preger Lean This Way Forever. Spor som Mountains And Castles, Bird Whispering, Elvis og Hopscotch er alle uimotståelige eksempler på dét.

Denne gangen inkluderer bandet forøvrig også en coverlåt (deres første på plate), og tolker femtitallsperlen The Song From Moulin Rouge (Where Is Your Heart) til ytterligere et høydepunkt på en ellers direkte nydelig utgivelse.

Også arrangementsmessig klaffer det meste for AI Phoenix denne gangen, selv om det lukter lavbudsjett lang vei. Det går kanskje ikke akkurat unna i 110 når dette bandet setter avgårde, men bevares så behagelig det er å befinne seg på cruisetur sammen med denne gjengen.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.