Loud – Music For The Maases

Loud – Music For The Maases

Timo Maas står dermed foran sitt store gjennombrudd som DJ og musiker også utenfor hjemlandets grenser, og kan raskt bli en seriøs utfordrer til eksempelvis Fatboy Slims revier på det europeiske markedet. Og det er definitivt ikke ufortjent med tanke på det kvalititative nivået som strømmer på gjennom gjennom denne plata – fra begynnelse til slutt.

Det hele åpner med lekre Help Me, hvor en forkjølet (og dermed litt ugjenkjennelig) Kelis står for det vokale arbeidet. Videre geleider Maas lytteren gjennom sitt univers av velformet lyd, basert i et snedig og rytmisk musikalsk landskap. Musikken pakkes inn i fete og funky arrangementer som sørger for at det nesten blir umulig å sitte likegyldig i ro når denne musikken strømmer ut fra høyttalerne. Timo Maas har med andre ord laget et album som kanskje fremfor noe er som skapt for dansegulvet, men som på samme tid er perfekt til hjemmebruk.

Høydepunktene på Loud står formelig i kø; fra nevnte Help Me, til That’s How I’ve Been Dancin’, via deep-beat-disco á la Old Skool Vibes og downbeatfavoritten To Get Down til den litt laidback-rytmer i Caravan (med Finlay Quaye). Når albumet ellers er krydret med små detaljrike finurligheter overalt, og låtutvalget samtidig er forholdsvis variert for sitt sjangerslektskap, er det lite å trekke for her.

Loud bør, som tittelen tilsier, spilles høyt, enten du foretrekker Timo Maas på hjemmefronten eller ute på et diskotek.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.