Mine Damer Og Herrer – Ufokusert debut fra Bleikansiktet

Mine Damer Og Herrer – Ufokusert debut fra Bleikansiktet

Det åpner greit med Kom Med Meg og tittellåten Mine Damer Og Herrer. Sistnevnte kunne glidd rett inn i blant låtene fra Scenario. Deretter følger den flotte radiosinglenen Sperra Inne, som tar opp problematikken rundt Genova- og Gøteborg-demonstrasjonene. Denne blir derimot raskt overgått av den flotte Tro Meg, som er produsert av Definite fra Essentials. Her får Apollo demonstrert sine evner på mikken over en flott instrumental.

Men albumets desidert sterkeste låt er 1-2. Her går han til hardt angrep på Trondheims Kapabel (Alien Breed) over en illsint gitardreven instrumental. Låta minner svært mye om Jay-Zs heftige disse-låt The Takeover. Både Kakemonsteret og Apollo har her gjort en svært bra jobb. Kapabel får skikkelig gjennomgå, for Apollo sparer ikke på kruttet.

Kakemonsteret står bak de fleste låtene, men Apollo har også fått god hjelp av Sjur Miljeteig og Definite. Andre interessante spor er Frk. Alkohol (med samplet refreng fra Jannickes Svake Mennesker) og På Godt Og Vondt.

Men det finnes samtidig flere svake punkter på dette albumet. Blant disse kan låter som Hvite Netter, Siste Stikket og La Meg Ta Deg Med nevnes. Enda et eksempel er Siste Stikket, som minner mistenkelig mye om Dr. Dres Forgot About Dre.

Mine Damer Og Herrer har både gode og dårlige sider, noe som gjør dette albumet til en blandet opplevelse. Men når Apollo lager låter som 1-2 og Tro Meg fungerer det som bare dét. En ufokusert, men bra debut med flere sterke låter som viser at Apollo har hevet seg over både kritikken og forventningene.

Ivar Heggheim

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.