Heathen Chemistry – Nok en middelmådighet

Heathen Chemistry – Nok en middelmådighet

Albumet åpner med førstesingelen The Hindu Times. En erketypisk Oasis-låt som høres ut som et dusin andre Noel Gallagher-komposisjoner: Datert britpop med en arrogant Liam-vokal plassert i front. Heldigvis, får en nesten legge til, overtar broder Noel mikrofonen på en del av sporene, slik at flyten i det minste får en viss variasjon utover i plata. Som eksempelvis i neste låt ut, Force Of Nature. Lennon-inspirerte Liam har forøvrig fått slippe til som komponist på tre av totalt elleve spor, noe som på sin side også bidrar til at alt ikke låter helt likt hele veien.

Videre serveres mer pompøs liksom-Lennon-pop á la andresingelen Stop Crying Your Heart Out og Born On A Different Cloud (begge signert Liam), samt den Doors-inspirerte instrumentalen A Quick Peep (skrevet av Andy Bell). Disse står som platas mest vellykkede øyeblikk.

Det resterende materialet på Heathen Chemistry låter derimot mer typisk Oasis, slik vi har hørt dem så altfor mange ganger tidligere. Aldri direkte dårlig, men heller ikke i nærheten av å kunne kalles interessant.

Heathen Chemistry har med andre ord blitt atter et middelmådig og anonymt produkt fra det arrogante Manchester-gjengen. Verdens minst interessante band? Definitely maybe…!

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.