Old Age And Failures – Subtil angst fra Bergensveteraner

Old Age And Failures – Subtil angst fra Bergensveteraner

Bakgrunnen er følgende: Drømmepopgrossistene Poor Rich Ones har utgitt tre absolutt gangbare album, hvorav det siste nylig også er blitt lansert i utlandet. Dermed var tiden inne for en samleplate, og vips så fikk vi Joe Maynard’s Favourites, hvor låtene ble plukket ut av en gammel indianer som William Hut og co. møtte da de var på USA-tur.

Bergenserne var heldigvis hyggelige nok til å komponere to nye sanger til samlingen, Milwaukee og Old Age And Failures. Det er sistnevnte som nå er blitt til singleutgivelse.

Låten sender tankene på drømmende vinger i retning The Beatles og hits som Eleanor Rigby og The Universe. Den deler også en rosa sky med skottene i Belle And Sebastian, og minner litt om The Garden Party, et av Morten Abels fineste øyeblikk fra tiden i The September When. Den er flytende og behagelig for øret, uten noe påtagelig refreng.

Utgivelsen byr også på to remikser, men skuffende nok ingen nye låter. Kismat er ganske trofast mot originalen i sin remiks, og prøver å videreformidle det sjelefulle og sarte i sangen. Ugress er ambisiøse og vrenger sangen til det ugjenkjennelige, og lykkes med å skape noe helt nytt.

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.