The Coral – Grei psykedeliapop fra unge debutanter

The Coral – Grei psykedeliapop fra unge debutanter

Som vanlig når britisk musikkpresse hyper frem sine egne, er det lite ved The Corals selvtitulerte debut som tilsier at vi står foran en ny musikalsk revolusjon, men sekstetten har i det minste levert et riktig så koselig popalbum med tydelige forgreninger i sekstitallets psykedeliske poprock.

The Coral er produsert av Ian Broudie som har klart å tilføre debutantene et preg som tidvis ikke helt uventet kan minne om hans eget band, The Lightning Seeds. I kombinasjon med de psykedeliske tonene som The Coral virker svært så opphengte i (sjekk bare coveret!), består albumet også av et knippe veldreide og fengende poplåter som ikke bør ha så altfor store vanskeligheter med å innta hitlistene. Ihvertfall ikke hjemme i Storbritannia.

Plata formelig oser av potensielle hitlåter, og noen av dem har allerede markert seg i visse miljøer i hjemlandet: Dreaming Of You, Shadows Fall, Skeleton Key samt det siste tilskuddet på stammen, Goodbye, som nå også er introdusert for resten av Europa med hyppige visninger på videokanaler som MTV, VH-1 og ZTV.

The Coral vil som sagt neppe gå inn i historiebøkene som bandet som overrasket en hel verden med årets mest oppsiktsvekkende album i 2002. Men de har derimot levert et riktig så trivelig og helt greit popalbum som fortjent bør kunne gi dem en viss oppmerksomhet på arenaen i tiden fremover.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.