Kom Igen Lena! – Håkan er tilbake!

Kom Igen Lena! – Håkan er tilbake!

Borte er alle The Smiths / Morrissey-referansene som preget Känn Ingen Sorg For Mig Göteborg. Tittelen til Kom Igen Lena! har Håkan Hellström selvsagt rappet fra Dexy’s Midnight Runners’ Come On Eileen, og nettopp Dexy’s er sammen med The Jams Town Called Maliceen nærliggende referanse også musikalsk. Med blåserrekke og «du-du-du-du»-refreng er Kom Igen Lena! en fantastisk partylåt som får selv den mest trauste nordboer til å hive seg på dansegulvet.

Etter bare ett album er Hellström i den unike posisjon at han har skapt seg et helt eget utrykk. Første gang undertegnede hørte denne låten på radio, tok det ikke mer enn fem sekunder før det ble klart at dette måtte være Håkan; selv før han rakk synge en strofe. Likevel ligner ikke dette på noe av det han har gitt ut tidligere.

B-siden på singelen, När Jag Ser Framåt, er en lavmælt, nesten sakral vise spilt over et bakteppe av en distansert sambarytme. Resultatet er oppsiktsvekkende, og nesten uhyggelig vakkert. Selv om du kan vente med Kom Igen Lena! til albumet kommer, har du ikke råd til å gå glipp av denne perlen, som altså ikke blir å finne på albumet.

Håkan er tilbake, og det med et brak. Dersom albumet lever opp til dette nivået er det bare å rydde toppen på seierspallen når årets album skal kåres.

Harald Christian Langaas

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.