3 – Soulflys beste så langt

3 – Soulflys beste så langt

Det virker som om overtroen har fungert bra, for dette er utvilsomt Soulflys beste album så langt. Fellestrekkene med Sepulturas Roots, bandets siste album med Cavalera bak roret, er til tider påfallende, men Soulfly klarer å ro seg elegant i land ved hjelp av originale akustiske partier blandet med ren råskap.

De som har hørt Soulflys to tidligere album Soulfly (1998) og Primitive (1999) vet at Cavaleras band spiller brasiliansk regnskogmetall blandet med en rekke snodige tribe-elementer. Det har for så vidt vært greit nok, men det helt store gjennombruddet har latt vente på seg. Og nå ser det altså ut som om det lysner i urskogen, for dette er et rått album.

De tre første låtene, Downstroy, Seek’n Strike og Enterfaith, er knallharde metallåter som røsker godt i ørevoksen. Brasil høres ut som en roligere versjon av Sepultura-klassikeren Ratamahatta, mens Tree Of Pain roer det hele ned med et åtte minutters verk, hvorav halvparten inneholder vakker kvinnevokal.

Også på plate har det blitt vanlig med sympatierklæringer i forbindelse med terrorangrepene 11. september. Soulflys bidrag er ett minutts stillhet på sporet 9-11-2001.

3 avsluttes med et fem minutters virvar av lyd og jungellyder. Litt sært kanskje, men alt i alt knuser dette albumet de to foregående med klar margin. Likte du Cavaleras sluttinnspurt i Sepultura kommer du garantert til å få glede av dette.

Pål M. Dimmen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.