Buried Alive – Heavy metal deluxe

Buried Alive – Heavy metal deluxe

Zonata serverer symfonisk heavy metal deluxe, med de mest pompøse arrangementer du kan tenke deg. På grunn av den overdrevne bruken av heavy metal-klisjeer her, er det lett å riste oppgitt på hodet av denne platen og plassere den lengst bak i CD-hyllen. Men Buried Alive fortjener en litt dypere gjennomgang enn som så.

For det første er musikernes tekniske nivå overlegent. Både rytme- og sologitaren imponerer med slagkraftige riff og finfine solopartier. Den sirkusaktige synthen sørger ellers for et ekstremt behagelig, melodiøst lydbilde. Det hele høres ut som en artig liten metallmusical.

Det er ingen tvil om at åttitallsheltene Iron Maiden står høyt i kurs blant Zonatamedlemmene. Det behøver nødvendigvis ikke å være en negativ ting, men dessverre blir vokalist Johannes Nybergs Bruce Dickinson-wannabevokal litt i drøyeste laget. Det hadde vært fordelaktig om han hadde dempet entusiasmen. Ihvertfall en liten smule, slik at det var mulig å høre igjennom hele platen uten å bli utslitt i øregangene.

Ellers er Buried Alive en god plate med Unleashed og In The Chamber som de klart sterkeste låtene. Så kan man jo diskutere i det lange og det brede om hvorvidt verden har fått nok av Maidenkopier etter hvert. Når bandene holder såpass høyt nivå som Zonata er svaret nei.

Pål M. Dimmen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.