Forever Delayed – Fin hitsamling fra kyndige låtsnekrere

Forever Delayed – Fin hitsamling fra kyndige låtsnekrere

Samlingen åpner med tre av Manic Street Preachers aller sterkeste singler; A Design For Life (1996), Motorcycle Happiness (1992) og If You Tolerate This Your Children Will Be Next (1998). Forever Delayed: Manic Street Preachers – The Greatest Hits fanger også i stor grad opp gruppas utvikling fra å være opprørske radikalere med ekte punkattityde, til å bli et mer strømlinjeformet popband slik de har framstått gjennom sine siste tre studioplater. Dette viser også at det har skjedd en endring i bandets uttrykk fra før og etter at sagnomsuste Richey Edwards (Richey James) forsvant fra jordas overflate en vakker vårdag i 1995 – for mer enn syv år siden.

Låtutvalget på dette albumet er ikke satt sammen i kronologisk rekkefølge, hvilket sørger for å gi plata en bedre helhetlig form en hva som hadde vært tilfellet i motsatt fall. Men noe av styrken her ligger også i det som avsløres her, nemlig at Manic Street Preachers gjennom hele sin karriere har levert glitrende låter av et høyt nivå. Det samme kan på ingen måte sies om bandets albumkatalog, som har svingt fra det geniale til et direkte bunnivå.

For å gjøre denne Greatest Hits-samlingen ytterligere interessant for fansen, inneholder den to helt nye låter; singelen There By The Grace Of God og Door To The River. Begge disse understreker at Manic Street Preachers i dag er mer å betrakte som et rent popband enn som en trio med forankring i rocken og/eller punken. Forøvrig er begge disse to relativt sterke enkeltinnslag, selv om de på ingen måte revolusjonerer musikkhistorien.

Det kan til slutt legges til at Forever Delayed er en grei, men bare delvis representativ samling over walisernes komplette arbeide. Men på den annen siden, og som tittelen indikerer, så er dette først og fremst et utvalg av gruppas hitlåter og ikke en såkalt best of-samler. Med unntak av den nye låten Door To The River, har samtlige spor vært representert på de offisielle britiske singellistene.

For spesielt interesserte bør det fremheves at førsteopplaget inkluderer en disk utelukkende bestående av remikser som mer eller mindre kjente aktører står bak. Deriblant The Chemical Brothers, Massive Attack, Avalanches, Mogwai og Ian Brown.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.