No Stranger To Shame – Tøff på utsiden, blaut inni

No Stranger To Shame – Tøff på utsiden, blaut inni

Uncle Kracker er ikke fullt så stygg i kjeften som kompisen, men viser likevel en «tøff-i-trynet»-holdning. Albumet starter både tøft og radiovennlig med Keep It Comin’, som er en funky og catchy liten sak. Videre bærer det inn i kontemporær utgave av sørstatsrock og country på Thunderhead Hawkins. Ikke spesielt spennende, men det fungerer.

In A Little While beveger han seg inn på typisk amerikansk voksenrock á la Matchbox Twenty, og det er nesten påfallende hvor radiovennlig låta er. Man tar seg selv i undres på om man har tatt feil. Var ikke dette kompisen til storkjeften Kid Rock? Men han skal vel selge mest mulig plater, så det stemmer nok. Det verste er at det fortsetter i samme gate, med en småsøt tøffing som synger om både kjærlighet og det som verre er. Men det skal han få lov til.

Det er faktisk litt merkelig at albumet er merket med «Parental Advisory», for vi snakker her om svært uskyldige saker. Uncle Kracker er nok tøffere på utsiden enn han er på innsiden. Så No Stranger To Shame bør være et greit kjøp det, selv for prippne amerikanske husmødre (som er gruppen som står bak den påbudte advarselsmerkingen, red.anm.).

Albumet vil appellere til de fleste med sans for band som før nevnte Matchbox Twenty, Sugar Ray, Hootie And The Blowfish og andre «snille» amerikanske rockband. For oss andre blir nok dette i det kjedeligste laget…

Frode Fossvold-Jørum

Skrev min første anmeldelse for Panorama i 1999 og har siden holdt det gående. Svak for den gode melodi og fengende gitarriff. I spekteret mellom metal og gitarpop er der jeg trives best, men hører gjerne på både jazz og hiphop. Singer-songwriters kjeder meg stort sett. Bachelor i kulturarbeid og stort sett jobbet innenfor kultur. Jobber til daglig som kommunikasjonsrådgiver ved NTNU. Har også podkasten "Musikkelskerne" som startet sommeren 2021. Fotograferer også en del og har et bra arkiv med konsertfoto. Hevder ikke å vite bedre enn deg. Følg meg på Spotify: http://open.spotify.com/user/rawky Last.fm: http://www.last.fm/user/rawky/

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.