Rodeo – Strålende fra debutant

Rodeo – Strålende fra debutant

Rodeo består av totalt ti låter, hvor de fleste utfyller hverandre på et utsøkt vis. Materialet som er tatt med på denne platen er skrevet gjennom de siste fem årene, og er et utvalg Vidar Vang selv beskriver som hans «best of» fra den samme perioden. Dersom dette kun er smakebit av hva denne unge mannen har drevet med fram til debuten, skal det bli interessant å finne ut av hva ellers han har å fare med. For Rodeo er intet mindre enn en strålende debutplate som oser av kvalitet fra første strofe til siste tone ebber ut etter nøyaktig 48 minutter.

Med føttene trygt plassert i amerikanske rocktradisjoner, evner Vang å få frem sitt eget preg i låtene sine, både som komponist og utøver. Inspirasjonskildene kan spores i alt fra Bruce Springsteen (Under Six Strings) og Neil Young (Drugstore) til britiske Talk Talk rundt The Colour Of Spring (Sweet Lovesong). Mer av dette kommer frem i The Chapman Autograph. Produsentene Cato Salsa (han fra Cato Salsa Experience ja) og Steve Wold har sammen sørget for å pakke Vangs låter inn et format som i tillegg til å kle artistens uttrykk godt, også er av høy internasjonal klasse. Uten at resultatet føles overprodusert.

Alt i alt er Rodeo et helstøpt og variert album som vitner om at vi i Vidar Vang har med et nytt stortalent å gjøre. Han fortjener også stor oppmerksomhet og høye salgstall fordi det ikke er et eneste svakt øyeblikk å spore på hele dette overbevisende albumet.

«How does it feel when you get what you want?» spør Vang avslutningsvis. Det føles knall, og Rodeo belønnes dermed med en knallsterk femmer…

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.