Scarlet’s Walk – Mer tilgjengelig fra Amos

Scarlet’s Walk – Mer tilgjengelig fra Amos

Som alltid fører Tori Amos an med stor innlevelse gjennom sine pianobaserte og rolige poplåter. Denne gang støttet opp av en variert og utfyllende produksjon i kombinasjon med et knippe velutvalgte medmusikanter.

Scarlet’s Walk synes å være et gjennomtenkt og ender opp som et relativt jevnt album fra Tori, som denne gang byr på hele atten nye låter. Albumets andre låt, A Sorta Fairytale, er hennes mest tilgjengelige singel på lang tid, og fungerer også som en pekepinn på hva ellers Amos har å by på på dette albumet.

Tilgjengelighet preger forøvrig hele albumet sett under ett. Det er ihvertfall en stund siden Tori Amos har droppet sine mer sære trekk til fordel for å skape et mer rendyrket popalbum.

Førsteutgaven av Scarlet’s Walk er ellers riktig så forseggjort. I tillegg til selve albumet på CD, følger det også i boksen med en DVD bestående av tre videoer som bør være spesielt interessante for fans og samlere. Om ikke det er nok, så bys det også på et brett med klistremerker, en ramse med polaroidbilder (eller postkort om du legger godviljen til), et utbrettbart veikart over USA med opptegnede reiseruter lagt for hver låt og tekster på baksiden, samt et liten smykkevedheng(!), for de som måtte finne denslags interessant.

Men om vi utelukkende konsentrerer oss om det musikalske innholdet her, kan det til slutt tilføyes at Tori Amos med Scarlet’s Walk har levert et jevnt, stødig og godt popalbum, som neppe vil skremme bort verken trofaste fans eller nye tilhørere.

Det er faktisk stor sannsynlighet at hun med dette materialet vil kunne nå ut til langt flere lyttere enn hva hun har fått til gjennom tidligere utgivelser.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.