Stripped – Et lite steg i riktig retning

Stripped – Et lite steg i riktig retning

Stripped bugner nærmest over av uforløst sex. Den nå 21 år gamle Christina Aguilera utfordrer i like stor grad som hun tar opp kampen med sin jevnaldrende rivalerinne Britney tronen som en påtroppende sexdronning. Altså den samme tronen som de betraktelig eldre Kylie og Janet til nå har sittet på toppen av.

Rent stemmemessig har Christina forlengst passert dem alle, og på Stripped prøver hun sammen med sin kyndige produsentvenn Ron Fair å stå frem som en mer komplett artist. I tillegg til sin rolle som utøvende artist, har hun på denne platen også hatt en finger med på komponistsiden i de fleste låtene. Riktignok med hjelp av utenforstående aktører som blant andre Linda Perry og Alicia Keys.

Christina er med andre ord en talentfull ung dame, som tilsynelatende vet hva og hvor hun vil med karrieren sin. Låtene antyder også at hun kan ha en lang og opplevelsesrik lang karriere foran seg. Men foreløpig er likevel låtmaterialet i seg selv hakket for svakt til å markere ungjenta som et oppsiktsvekkende talent på fronten. Spesielt i sammenligning med nevnte Alicia Keys. At hun i tillegg bruker stemmen sin for alt hva den er verdt, noe som spesielt kommer alt for godt til syne i de alt for mange balladene her, er ikke et tegn på styrke slik Christina selv synes å ville vise omverden, men snarere et svakhetstegn. For hva skal vel verden med enda en Mariah Carey? Gud forby!

Når det er sagt, er det også på sin plass å konstatere at Stripped foruten å inneholde for mange klissete ballader heller ikke når høyest på skalaen hva raskere og mer funky låter gjelder. Singelen Dirrty (med Redman) fungerer på mange måter som en indikasjon for hva ellers Christina Aguilera har å by på denne gang. Og det er i seg selv en relativt svak låt som neppe hadde blitt viet all den oppmerksomhet som den har fått hadde det ikke vært for den særdeles lettkledde artisten som mer eller mindre viser alt hun har i videoen som følger låten. Og dette er altså platas høydepunkt!

Hun har utvilsomt både stemmen og talentet – begge deler i store mengder. Og totalt sett viser Christina Aguilera seg som en mer moden artist på Stripped enn hva vi har opplevd henne som tidligere. Likevel er det ennå et stykke igjen før hun kan karakteriseres som en viktig utøver innenfor sitt felt, til tross for at dette albumet er et lite steg i riktig retning for det unge sexsymbolet.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.