The Naked Ride Home – Browne på tomgang

The Naked Ride Home – Browne på tomgang

Utover på åtti- og nittitallet ble utgivelsene mer sporadiske, og kun glimtvis fikk Jackson Browne vist hvilket talent han er. Hans samfunnsengasjement økte i takt med at musikken han kledde tekstene inn i gradvis ble mer glatt og likegyldig.

The Naked Ride Home er Jackson Brownes trettende album og hans første med nykomponerte låter siden Looking East fra 1996.

Det er tydelig at Browne legger stor vekt på tekstene sine, for det er i grunnen lite å utsette på hans samfunnsengasjement og iaktagelsesevne. Men det kunne vært ønskelig at han også brukte litt mer tid på melodiene. Musikken er behagelig vestkystpoprock som aldri klarer å heve seg over det likegyldige, og han klarer kun unntaksvis å låte engasjerende og spennende. Resultatet er med andre ord svært så vestkystaktig, som serveres med musikerne som er kompetente så de holder. Men er det nok?

Det hele høres en smule sterilt og velkalkulert ut, slik vestkystpop sikkert skal være. Men Jackson Browne anno 2002 appellerer ikke til undertegnede. Det er det i grunnen lenge siden han har gjort…!

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.