Elvis 30 #1 Hits – Forseggjort hitsamling

Elvis 30 #1 Hits – Forseggjort hitsamling

Vi skriver 2002, og 25 år har gått siden Elvis Presley ble funnet død på badet i sitt hjem Graceland. Hvilket nummer i rekken av Elvis-samleplater Elvis 30 #1 Hits er helt umulig å bekrefte uten å bruke måneder med research-arbeide. Men det er uansett det siste i den uendelige rekken av samlinger tuktet på forskjellige temaer fra Elvis’ noen-og-tyve år lange platekarriere. Her møter vi kongen i alle fasonger; rock’n’roll-Elvis, gospel-Elvis, country-Elvis, r’n’b-Elvis, ballade-Elvis og Las Vegas-Elvis.

30 #1 Hits er som fjorårets samling lagt opp med låtene plassert i kronologisk rekkefølge. Hvilket er greit nok med tanke på å følge hans stilmessige utvikling fra hans første nummer én-singel i USA, Heartbreak Hotel i 1956, til hans siste, Way Down, som ble listetopper i Storbritannia 21 år senere. I mellom disse finner vi alle Elvis’ største hitsingler i USA og Strobritannia, inkludert Hound Dog, All Shook Up, Jailhouse Rock, It’s Now Or Never, Can’t Help Falling In Love, Crying In The Chapel, In The Ghetto og Suspicious Minds.

Men var du blant dem som investerte i fjorårets Elvis-samling, er det tvilsomt at du vil få så fryktelig mye nytt ut av denne. Det er nemlig kun remiksen av A Little Less Conversation (som er med som bonuslåt her) som ikke også var å finne på The 50 Greatest Hits. Men er du totalt hekta på å få det beste ut av hi-fi-anlegget ditt, kan det tilføyes til at låtene på Elvis 30 #1 Hits er digitalt remastret fra masteropptakene. I tillegg er coverdesignen mer gjennomført, og riktig så forseggjort, både bilde- og tekstmessig. Men for folk flest er det vel heller tvilsomt om denne oppjusteringen betyr all verden.

Alt i alt er 30 #1 Hits en helt ålreit samleplate basert på Elvis Presleys største hitlåter, og et utmerket sted å begynne for den som ikke har The King representert i CD-hylla fra før av. For alle andre blir dette kun atter et supplement i serien av mer eller mindre interessante nyutgivelser av gamle Elvis-hits.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.