Scroll To Top

Songs From A Two-Room Chapel – Jordnær svenske

Karakter

Med tanke på at Christian Kjellvander er låtskriver i begge sine band, er det vanskelig å skjønne begrunnelsen for å gi ut disse låtene under eget navn. For disse sangene skiller seg ikke i stor grad fra det vi har hørt fra mannens to grupper.

Stilmessig plasserer Kjellvander seg et sted mellom det han har gitt ut tidligere. Noe mer sparsommelig arrangert og mindre rocka enn Loosegoats, samtidig som lydbildet er fyldigere og mindre innadvendt en Songs Of Soil-albumet The Painted Threes Of Ghostwood fra 2000.

De som tidligere har falt for mannens vakre sanger og særegne, varme stemme, kan trygt gå til innkjøp av dette albumet. Fra trøkket i fullbandrockeren Homeward Rolling Soldier, via den såre fiolinen og pianotonene i Words In The Wires, den stillferdige Allelujah og det elegante gitartemaet i Oh Night, er høydepunktene mange før platen ebber ut med Rid. Med hjelp av strykere og blåsere løfter Kjellvander og bandet musikken til store høyder, og ender opp med et sjeldent sjelfullt album.

Christian Kjellvander viser dermed nok en gang at han, sin unge alder til tross, er en av Skandinavias største låtskrivere og musikkformidlere. Han mangler kanskje litt av den utadvendte lekenheten som kunne løftet han opp sammen med Ryan Adams i folks bevissthet. Det er synd, for hadde verden vært rettferdig hadde Kjellvander vært like stor som Adams.

Om skribenten

kommentarer