Brothers In Crime EP – Lovende fra CoStar

Brothers In Crime EP – Lovende fra CoStar

Johansen aka Magnet ga ut sitt Quiet & Still for et par år siden, og mottok bra kritikk for den. Nå er det trommeslager Jørgen Landhaug sin tur. CoStar heter prosjektet, og Brothers In Crime EP er det første vi får høre på plate fra den kanten.

At Landhaug, eller Brighton Gay som han velger å kalle seg her (er visst viktig med artistnavn for tiden), har bakgrunn i Libido og Bergen er mer enn tydelig. Hør på fjerde sporet 4 Days, så forstår du hvorfor. Mye av stemningen fra Libido er tilstede, og selve komposisjonen, arrangementet og instrumenteringen har sterke røtter i tradisjoner som Poor Rich Ones, Corvine, Furia og Sister Sonny har grunnfestet.

Slik musikk har nordmenn kunnet nyte godt av i flere år, og CoStar er vann på mølla for alle musikknytere. Brothers In Crime EP er full av låter som er gjort på mesterlig vis, aller best er nevnte 4 Days og sjette (og siste) sporet Still I’m Here som har potensiale til å bli livefavoritter for alle som er så heldige å høre CoStar. Og det burde mange gjøre.

CoStar er forøvrig et prosjekt som er spekket med stjernenavn (costars!) fra musikkscenen i bergensområdet, antageligvis. Alle har nemlig kallenavn, og det er ikke så lett å gjette seg til hvem Johnny Highway, Boy Volvo, Boris Flashback eller Jolene er. Andre navn igjen er litt greiere å kjenne igjen; Sir Dupermann, Magnet og Kaptein Kaliber, og det er jo ikke akkurat ubeskrevne navn å snakke om.

Men godt har det blitt, og så får man bare glede seg til langspilleren kommer og se hvilken retning den tar. Lovende saker dette her

Ole Martin Hoel

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.